De kwart van Appelscha

Wat is precies “De kwart van Appelscha”? De kwart van Appelscha wordt een 4 uur durende race. Deze zal plaatsvinden op het mountainbike parcours rondom de Boerestreek in Appelscha over de rode route. Deze route staat ook in de top 10 van Noord Nederland! De bedoeling is dat meerdere teams tegen elkaar gaan strijden op het parcours. Het aantal kilometers wat het team aflegt wordt bijgehouden door de app Strava, deze dient iedere deelnemer te downloaden. Er is dus steeds 1 deelnemer per team op het parcours om zo snel mogelijke rondes te fietsen. En op deze manier spijkert aan de gereden meters/kilometers. Het team die de grootste afstand heeft afgelegd aan het einde is de grote winnaar. Voor alle regels/algemene voorwaarden aangaande het evenement verwijs ik u graag door naar het kopje bovenaan de pagina: 'algemene voorwaarden'.

De kwart van Appelscha is een uniek mountainbike evenement, dit omdat er gekozen wordt voor een echt race-element waarin verschillende deelnemers in teams tegen elkaar strijden. Het is dus van belang dat je een team samen stelt die goed op elkaar is ingespeeld. Je wilt natuurlijk snel zijn op de baan, maar daarnaast moet je ook proberen constante & snelle rondetijden neer te zetten. Het wordt dus snel duidelijk wie van je team een echte sprinter in zich heeft en wie meer een echte constante marathon fietser kan zijn! Om de prestaties van onze deelnemers te boosten zorgt onze partner Kramer fietsservice en sportvoedingwebshop.com voor de hard nodige sportvoeding voor iedere deelnemer. Vind je het nou interessant om te zien wie van je vrienden en van je tegenstanders nou een echte potentiële racer kan zijn. Dan is De kwart van Appelscha echt iets voor jou/jullie. 

Naast het feit dat winnen en meedoen erg belangrijk is, is natuurlijk gezelligheid ook zeer waardevol. Om deze reden zorgen de Jongens van outdoor dat de deur geopend is voor een kopje koffie of thee en eventueel een gezellige (nieuwjaars)borrel. Op deze manier maken we er een sportieve, uitdagende, competitieve maar toch vooral hele gezellige ochtend/middag van! 

De teamgrootte ligt tussen de minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers. Er wordt gewerkt met verschillende klassen. Een klasse van mannen, vrouwen en een gemengde klasse. Er wordt binnen de klassen geen onderscheid gemaakt tussen het aantal deelnemers van een team. Dus ben je als vriendengroep, collega’s, fietsbuddy’s, bedrijf of misschien zelfs als gezin geïnteresseerd om je aan te melden. Klik dan snel op het kopje 'inschrijven' bovenaan de pagina. Graag verzoeken wij ieder team een eigen easy-up tentje mee te nemen van maximaal 4x4m. Dit is overigens niet verplicht. 

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de inschrijving, of andere zaken. Dan verwijs ik u graag door naar de kopjes algemene voorwaarden en contact. In de algemene voorwaarden staat de meeste info over de vormgeving van het evenement. Via het kopje contact kunt u een contactformulier invullen en zullen wij zo spoedig mogelijk met een reactie komen.